Hvordan registrere domenenavn?

Et domenenavn er DIN adresse på internett. Du kan ha både en nettside og e-postadresser til et domenenavn.

.no er det mest brukte toppnivådomenet i Norge.

Hvem kan bestille?

Når du bestiller et domenenavn kan du velge hvilket toppnivådomene du skal benytte, eksempelvis .no eller .com. De aller fleste toppnivådomener kan du bestille både som privatperson og bedrift.

Under .no kan bedrifter og organisasjoner i Brønnøysundregistrene søke. Det samme kan privatpersoner over 18 år som er registrert i Folkeregisteret.

Trinn for trinn

Dette gjør du for å skaffe deg et domenenavn. Det er billig og lett!

1. Finn en leverandør av domenenavn; en såkalt registrar.
Her hos Domenenavn.no har vi alle rettigheter til å registrere et domenenavn på vegne av deg som kunde. Alle domenebestillinger må gå via en registrar som oss.

2. Bestem deg for et domenenavn.
Vi anbefaler å lese bloggposten Den ultimate guiden til valg av domenenavn for å finne ut hvilket navn du skal velge.

3. Sjekk dine rettigheter.
Ta en forhåndssjekk på om noen andre kan ha rettigheter til domenenavnet du har lyst på. Sjekk gjerne i varemerkeregisteret eller Enhetsregisteret om noen bruker navnet fra før.

4. Søk etter og bestill domenenavnet.
Du kan bruke domenesøket vårt for å finne ut om domenenavnet du ønsker er ledig eller opptatt. Det ledige domenenavnet kan bestilles rett fra søkeresultatet.

5. Registraren sender inn søknaden for deg.
Vi sørger for å få domenenavnet registrert for deg. En slik behandling av bestillingen tar som regel 0-1 virkedager.

Hvilke rettigheter får jeg?

Ved registrering av domenenavn er det du eller din bedrift som blir juridisk eier av domenenavnet. Domeneregistreringen gir ikke automatisk eierskap eller varemerkerettigheter til selve ordet, men du får eierskap til domenenavnet.

Registraren sørger for å fornye og administrere domenenavnet på vegne av deg, så lenge du ønsker det. Domenenavnet fornyes for ett år av gangen.

Hva kan jeg bruke domenenavnet til?

Vi anbefaler at du benytter domenenavnet til en nettside for din bedrift eller for deg som privatperson. Kanskje du har et slektsregister du vil publisere på internett? Eller vil du ha en nettbutikk for salg av produkter eller tjenester?

På domenenavnet ditt kan du også opprette personlige, profesjonelle e-postadresser med formen fornavn.etternavn@domenenavn.no eller liknende.