Hva bør mitt domenenavn være?

Det bør være enkelt

Vil du ha mange besøk på ditt domene? Da bør et domenenavn være veldig enkelt å skrive og huske. Det betyr at domenet ikke bør være alt for langt. Et «catchy» ord eller frase er alltid det letteste å huske. Det vil også være en fordel å unngå bruk av både bokstaver og tall.

Bruk alminnelige ord

Når du velger det som skal være domenenavnet ditt kan det lønne seg å bruke et alminnelig ord som kundene dine forstår. Fagterminologi er det lurt å holde seg unna. Ofte har man selve firmanavnet som domenenavn, men dersom du må bruke et beskrivende ord, så er det smart med et ord som kunden anser som gjenkjennbart, forståelig og relevant for virksomheten din.

Styr unna bindestrek

Bindestrek kan ofte være en uting i domenenavn. Dette fordi mange kan glemme at den skal være der, og kanskje derfor ikke klarer å få opp nettsiden din. La oss si at du driver et firma som heter Bilpleie AS. Du bestiller domenenavnet www.bil-pleie.no, men besøk på nettsiden din uteblir. Dette skyldes sannsynligvis at kundene glemmer bindestreken når de skal inn på nettsiden din. Hvis domenet www.bilpleie.no ikke eksisterer, så får de bare en feilmelding. Dermed lønner det seg alltid å bestille domenenavn uten bindestrek, slik at de besøkende slipper å huske den.

Lær mer ved å lese «Alt du trenger å vite om domenenavn«.